ΓΑΣΤΡΙΚΗ ΠΤΥΧΩΣΗ

 In EPEMVASEIS, VIDEO-Ανώτερο Πεπτικό-Στομάχι, VIDEO-Παχυσαρκία, ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ
Ασθενής 33 ετών με ιστορικό νοσηρής παχυσαρκίας (BMI=43) προσέρχεται προκειμένου να χειρουργηθεί. Έχουν προηγηθεί τουλάχιστον 4 σοβαρές προσπάθειες απώλειας σωματικού βάρους, ανεπιτυχώς.
Μετά τον πλήρη κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο και την επιθυμία του ασθενούς για διατήρηση του στομάχου, αποφασίστηκε να γίνει τριπλή γαστρική πτύχωση.
Ο ασθενής είχε άριστη μετεγχειρητική πορεία.
Την επόμενη του χειρουργείου ημέρα, βάσει πρωτοκόλλου της κλινικής μας, διενεργήθηκε διάβαση ανωτέρου πεπτικού, προκειμένου να ελέγξουμε το τελικό επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο ασθενής σιτίστηκε με υδρική δίαιτα και εξήλθε από την κλινική την 1η μετεγχειρητική ημέρα.
Κατά την επανεξέταση 2 μήνες μετά την επέμβαση, ο ασθενής έχει απωλέσει 26kg σωματικού βάρους (142➔116kg), που αντιστοιχούν σε 42% του περίσσιου σωματικού βάρους, ενώ ο δείκτης μάζας σώματος του έχει μειωθεί από BMI=43 σε BMI=35 kg/m².
Σχόλιο: Παρά την ταχεία απώλεια βάρους, ο ασθενής προσαρμόστηκε με συνέπεια στις οδηγίες των ιατρών και του διαιτολόγου, ενώ παράλληλα αθλείται συστηματικά και τα αποτελέσματα είναι ιδανικά.
Προκειμένου να είναι επιτυχής μια επέμβαση παχυσαρκίας (όπως οι περιοριστικού τύπου επεμβάσεις), υπάρχουν τρεις προϋποθέσεις. Η χειρουργική επέμβαση δεν προσφέρει μόνη της την απώλεια βάρους, αλλά είναι πάντοτε συνάρτηση της πειθαρχίας στις οδηγίες και της θέλησης του ασθενούς να απωλέσει βάρος.
ΧΡΥΣΟΥΣ ΚΑΝΩΝ: 
Εάν ο ασθενής δεν κατανοήσει το πρόβλημα της αντιμετώπισης της παχυσαρκίας και δεν ακολουθήσει τις οδηγίες των γιατρών, δεν πρόκειται να έχει κανένα αποτέλεσμα σε όποια χειρουργική μέθοδο και εάν υποβληθεί για τη νοσογόνο παχυσαρκία.
Recent Posts
Επικοινωνείστε μαζί μας

Στείλτε το μήνυμα σας και θα σας απαντήσουμε σύντομα.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search