Δημοσιευση στο ενθετο περιοδικο HEALTH REPORT της εφημεριδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δελτίο τύπου – Η πρώτη επέμβαση παχέος εντέρου στην Κύπρο απο τον ιατρό Ιωάννη Κ. Κοζαδίνο.

Δελτίο Τύπου                                       28.01.2015

Η πρώτη ρομποτική επέμβαση παχέος εντέρου

στην Κύπρο από Έλληνα χειρουργό

Στο Κέντρο Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Λευκωσίας, πραγματοποιήθηκε η πρώτη στην Κύπρο ρομποτική εκτομή παχέος εντέρου, από τον  Έλληνα Χειρουργό Δρα Ιωάννη Κ. Κοζαδίνο.

Το περιστατικό αφορούσε γυναίκα ασθενή με καρκίνο στο παχύ έντερο και όπως εξηγεί ο Δρ. Κοζαδίνος η θεραπεία σ’ αυτές τις περιπτώσεις βασίζεται στην ογκολογικά επαρκή εκτομή – αφαίρεση δηλαδή του τμήματος του εντέρου που πάσχει, καθώς και του περιτοναίου της πυέλου και των λεμφαδένων. Η επέμβαση τονίζει ο Δρ. Κοζαδίνος, είναι τεχνικώς ιδιαίτερα απαιτητική,  λόγω των πολλών ευγενών ανατομικών στοιχείων της περιοχής που πρέπει να διασωθούν, του στενού και δυσπρόσιτου χειρουργικού πεδίου και της ριζικότητας του ογκολογικού καθαρισμού που πρέπει να γίνει.

Στην κλασική ανοιχτή χειρουργική αναφέρει Δρ. Ιωάννης Κοζαδίνος, η συγκεκριμένη επέμβαση απαιτεί μια μεγάλη τομή, πολύωρους ιστικούς χειρισμούς, ενώ υπάρχει σημαντική απώλεια αίματος, επώδυνη μετεγχειρητική πορεία και μακρά ανάρρωση. Στη ρομποτική χειρουργική όμως τα δεδομένα ανατρέπονται, υπογραμμίζει, καθώς η επέμβαση πραγματοποιείται μέσω λίγων (3 – 4) οπών 5 έως 12 χιλιοστών στο  κοιλιακό τοίχωμα, με εξαιρετική ακρίβεια και λεπτότητα χειρισμών, ελάχιστη απώλεια αίματος, ανώδυνη και ταχύτατη ανάρρωση.

Ο Δρ. Ιωάννης Κοζαδίνος που διατελεί Διευθυντής Ελάχιστα Επεμβατικής, Λαπαροσκοπικής – Ρομποτικής Γενικής Χειρουργικής σε Ιδιωτικό Ιατρικό Κέντρο των Αθηνών, ανήκει στους 2 πρώτους γενικούς χειρουργούς της Ελλάδος που ασχολήθηκαν με τη ρομποτική. Έχοντας  ήδη στο ενεργητικό του μια μεγάλη σειρά ρομποτικών επεμβάσεων σε απλά περιστατικά όπως αποκατάσταση κηλών, χολοκυστεκτομές κτλ, αλλά και μεγάλη εμπειρία σε σύνθετα περιστατικά όπως ηπατεκτομές, παγκρεατεκτομές, επινεφριδεκτομές, σπληνεκτομές και όλες τις επεμβάσεις του πεπτικού συστήματος (αποκαταστάσεις διαφραγματοκήλων, οισοφαγεκτομές, γαστρεκτομές, εκτομές λεπτού και παχέος εντέρου), σήμερα συνεργάζεται και με την ιατρική ομάδα του Κέντρου Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου στη Λευκωσία.

Εφημερίδα “ΠΟΛΙΤΗΣ” – 650 εγχειρήσεις με ρομπότ στο Ιπποκράτειο.

tp1

Εφημερίδα “Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ” – Νέα επαναστατική τεχνολογία του Συστήματος Da Vinci.

tp2

Εφημερίδα “Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ” – Εισβολή ρομποτικής στην Κύπρο.

tp3

Εφημερίδα “ΧΑΡΑΥΓΗ” & “ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ” – Η ρομποτική τεχνολογία στην Γενική Χειρουργική.

tp4

”ΝΕΟ” – Περιοδικό HEALTHY LIFE, ένθετο της εφημερίδας Φιλελεύθερος με τίτλο: ‘Ρομποτική ιατρική’ – Το μεγάλο άλμα της ιατρικής’.

tp21
tp22
tp23
tp24
tp26
Επικοινωνείστε μαζί μας

Στείλτε το μήνυμα σας και θα σας απαντήσουμε σύντομα.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search