ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ Α. ΚΑΝΑΒΙΔΗΣ

Επιμελητής Α’ Ρομποτικής Χειρουργικής Κλινικής

Ο Πρόδρομος Καναβίδης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής το 2022 στην Α’ Χειρουργική Κλινική του ΕΚΠΑ στο ΓΝΑ «ΛΑΙΚΟ». Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη «Χειρουργική Παχέος Εντέρου και Πρωκτού» από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή με θέμα «Χρήση νέων τεχνολογιών για προεγχειρητική σήμανση βλαβών μαστού και μασχάλης» υπό την επίβλεψη του καθηγητή Μ. Κοντού της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διαθέτει πλούσιο ερευνητικό έργο με 50+ δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή περιοδικά, στο αντικείμενο της Χειρουργικής και την Επιδημιολογίας του καρκίνου και 2000+ αναφορές στη βιβλιογραφία (h-index 22). Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα Ελληνικών και Διεθνών συνεδρίων με παρουσιάσεις και ανακοινώσεις, καθώς και ως ερευνητής σε διεθνείς τυχαιοποιημένες πολυκεντρικές μελέτες. Επίσης, υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης στην έδρα της «Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής» του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2009 έως το 2019, με υπεύθυνη Καθηγήτρια την Ε. Πετρίδου, από όπου απέκτησε σημαντική εμπειρία στη στατιστική ανάλυση, μετα-ανάλυση και τη μεθοδολογία της έρευνας.

Το διδακτικό του έργο περιλαμβάνει διαλέξεις και κλινική εκπαίδευση προπτυχιακών φοιτητών και ειδικευομένων ιατρών στο ΓΝΑ «ΛΑΙΚΟ». Επίσης είναι εκπαιδευτής σε τεχνικές ογκοπλαστικής χειρουργικής μαστού στην Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Μαστού.
Ο ιατρός έχει πραγματοποιήσει πληθώρα ανοιχτών και ελάχιστα επεμβατικών επεμβάσεων σε όλο το φάσμα της Γενικής Χειρουργικής. Έχει λάβει πιστοποίηση για εκπαίδευση στην ρομποτική χειρουργική με το σύστημα DaVinci Xi από την Intuitive και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2022, εργάζεται ως Επιμελητής στην Α’ Ρομποτική Χειρουργική Κλινική του Metropolitan Hospital.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Σ. ΓΑΡΜΠΗΣ

Επιστημονικός Συνεργάτης Α’ Ρομποτικής Χειρουργικής Κλινικής

Ο Χειρουργός Νικόλαος Γαρμπής αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του σε Μεταπτυχιακό επίπεδο (Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική, Ρομποτική Χειρουργική και Τηλεχειρουργική) και εκπόνησε τη Διδακτορική και Μεταδιδακτορική του Διατριβή. Από το 2019 είναι Επιστημονικός Συνεργάτης στο Εργαστήριο Πειραματικής Χειρουργικής και Χειρουργικής Ερεύνης Ν.Σ. Χρηστέας.

Το διδακτικό του έργο περιλαμβάνει συμμετοχή σε πανεπιστημιακές διαλέξεις/εκπαιδευτικές διαδικασίες σε φοιτητές τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Παράλληλα με το κλινικό και το διδακτικό του έργο, ο Νικόλαος Γαρμπής, έχει επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την έρευνα. Το επιστημονικό του έργο απαριθμεί πάνω από 150 ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις στο διεθνή ιατρικό τύπο. Συμμετέχει σε ποικίλα ερευνητικά πρωτόκολλα. Παράλληλα, είναι συγγραφέας μονογραφιών και κεφαλαίων σε ελληνικά και ξένα συγγράμματα. Τέλος, συμμετέχει σε εισηγήσεις και παρουσιάσεις-ανακοινώσεις σε πλήθος διεθνών και ελληνικών συνεδρίων.
Όσον αφορά στο κλινικό του έργο, ειδικεύθηκε στη Γενική Χειρουργική στη Β’ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Λαϊκό Νοσοκομείο κι έκτοτε καλύπτει όλη τη γκάμα της Γενικής Χειρουργικής.

ΛΙΑ Ι. ΠΑΠΑΔΑ

Γραμματέας Α` Ρομποτικής Χειρουργικής κλινικής

Η Παπαδά Ι. Ευαγγελία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε το 1995 από το 1ο Λύκειο Νέας Σμύρνης και το 1997 έλαβε τίτλο οδοντοτεχνίτη από τη σχολή ΣΒΙΕ. Από το 2000 έως και σήμερα εργάζεται ως Γραμματέας στην Α’ Ρομποτική Χειρουργική κλινική υπό την διεύθυνση του Ι. Κ. Κοζαδίνου στα ιδιωτικά νοσοκομεία του ομίλου Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Ιασώ, Ιασώ General, Υγεία και Ευρωκλινικής Αθηνών, ενώ από το 2018 εργάζεται στο νοσοκομείο Metropolitan Hospital.

Αλέξανδρος Ι Κοζαδίνος.

Επιστημονικός Συνεργάτης Α’ Ρομποτικής Χειρουργικής Κλινικής

Ο Αλέξανδρος Ι.  Κοζαδίνος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε 2018 από το αγγλόφωνο πανεπιστήμιο ιατρικής της Τσεχίας Masaryk University και στην συνεχεία ολοκλήρωσε την 12-μηνη στρατιωτική του θητεία ως ειδικευόμενος Χειρουργικής στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Εκεί επικεντρώθηκε στην ειδικότητα της Αγγειοχειρουργικής ως πρώτος βοηθός σε πληθώρα χειρουργικών επεμβάσεων. Συμμετείχε επίσης ενεργώς  στα Εξωτερικά Ιατρεία της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής αλλά και στις Γενικές εφημερίες του Ν.Ν.Α. Τώρα εργάζεται ως ειδικευόμενος Γενικής Χειρουργικής στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών. Παράλληλα είναι υποψήφιος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) κάνοντας την διατριβή του με θέμα ‘’Ανατομική Μελέτη Θυρεοειδούς Αδένα και Ανωνύμου Φλέβας’’υπό την επίβλεψη του καθηγητή Παναγιώτη Σκανδαλάκη. Επίσης ακολουθεί τις δραστηριότητες της Α’ Ρομποτικής Χειρουργικής κλινικής του Metropolitan Hospital ως άμισθος επιστημονικός συνεργατης.

Επικοινωνείστε μαζί μας

Στείλτε το μήνυμα σας και θα σας απαντήσουμε σύντομα.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search