Ρομποτικη Αποκατασταση Αθλητικης Κηλης – Sports Hernia

 In EPEMVASEIS, VIDEO-Κήλη, ΚΗΛΗ

Αθλητής που ασχολείται με πρωταθλητισμό (ποδοσφαιριστής) προσέρχεται με άλγος ακαθόριστο αριστερής βουβωνικής περιοχής και υπερηβικά,καθώς και στη διάταση του προσαγωγού μυός, που όμως τον εμποδίζει τόσο στην προπόνηση όσο και στην συμμετοχή του καθ’ ολοκληρία στις ποδοσφαιρικές του υποχρεώσεις. Έχει προηγηθεί έλεγχος κλινικός και εργαστηριακός (υπέρηχος, μαγνητική τομογραφία,αιματολογικός έλεγχος) όπου απέβησαν αρνητικοί για παθολογικά ευρήματα.
Προηγουμένως και επί τριμήνου ο αθλητής είχε υποβληθεί σε πλήρη συντηρητική αγωγή(φαρμακευτική και φυσιοθεραπεία), όπου δεν είχε καμία βελτίωση.
Προσέρχεται σε εμάς από τον φυσιοθεραπευτή της ομάδας προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που τον εμποδίζει να συμμετέχει στις πλήρεις αθλητικές του δραστηριότητες. Μετά συμπληρωματικού κλινικού και εργαστηριακού ελέγχου χαρακτηρίζεται ως αθλητική κήλη (διάγνωση εξ αποκλεισμού).
Ο ασθενής οδηγείται στο χειρουργείο προς ρομποτική αποκατάσταση αριστερής αθλητικής κήλης με τοποθέτηση πλέγματος. Την επομένη του χειρουργείου εξέρχεται της κλινικής καλώς και τη 12η μετεγχειρητική ημέρα ξεκινάει ελαφρά φυσιοθεραπεία επί 15νθημέρου, κυρίως με γρήγορη βάδιση και ύπτια κολύμβηση. Μετά την παρέλευση αυτού του διαστήματος και για ένα μήνα προοδευτικά αυξάνει τη φυσιοθεραπεία με πλήρη φόρτιση και επιστρέφει στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων και συμμετοχής στους ποδοσφαιρικούς αγώνες άνευ ενοχλήσεων.

Recent Posts
Επικοινωνείστε μαζί μας

Στείλτε το μήνυμα σας και θα σας απαντήσουμε σύντομα.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search